آیتالله محمد شاهآبادی، فرزند عارف کامل، نقل میکنند که امام خمینی فرمود:
یک روز متوجه شدیم که ایشان حدود دو ماه است که پس از پایان درسهایشان برای طلبهای، درس حاشیۀ ملاّ عبدالله[1] میگویند. خیلی تعجب کردیم که چطور ایشان قبول کردهاند بعد از نُه درس سنگین و پیاپی[2]، حاشیه بگویند؛ آن هم فقط برای یک طلبه! تصمیم گرفتیم از آن طلبه بخواهیم نزد استاد دیگری برود، ولی قبول نمیکرد. حتی به او گفتیم هر استادی از اساتید بزرگ حوزه علمیه قم، به جز آقای شاهآبادی و حاج شیخ[3] را بخواهد، ما حاضریم که با او صحبت کنیم. اما آن طلبه قبول نمیکرد و میگفت روی کره زمین، من به غیر از آقای شاهآبادی از کس دیگری درس نمیگیرم.
این بار تصمیم گرفتیم نزد آقای شاهآبادی برویم و ایشان را به امر متقاعد کنیم. لذا یک روز بعد از درس، خدمت ایشان رفتیم و آرامآرام صحبت را شروع کردیم و با تکیه بر اصل الاهمّ فالاهم، به ایشان عرض کردیم که لازم است شما بعد از نُه درس استراحت کنید. خوب که حرفهایمان را زدیم، ساکت شدیم و گمان کردیم که ایشان را متقاعد کردهایم. ولی آقای شاهآبادی فرمود: «انسانی از من تقاضایی کرده است و من در حدّ امکانم، تقاضایش را برآورده میکنم.»
منبع: عارف کامل، ص 17-18
[1] از دروس مقدماتی حوزه در علم منطق است که طلاب معمولاً آن را در سال دوم تحصیل میکنند.
[2] امام خمینی میفرمودند: «آیتالله شاهآبادی درحوزه علمیه قم روزی 9 درس تدریس میفرمودند که از نیم ساعت قبل از طلوع آفتاب شروع میشد و تا نیم ساعت قبل از ظهر ادامه داشت و اوّلین درس ایشان هم درسی بود که ما شرکت میکردیم.»
[3] آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مرجع تقلید و مؤسس حوزه علمیه قم.